Sojastrimlor i rödvinssås med hasselbackspotatis
Blev en inte allt för god middag idag, föll mig inte riktigt i smaken.
Men ni får det iaf, här kommer den.
Ingredienser:

Så såg det ut klart :)
Men ni får det iaf, här kommer den.
Ingredienser:
- 100 gram sojastrimlor
- 50 gram blandad svamp
- 3-4 msk matlagningsgrädde
- 1/2 msk olja
Rödvinssås:
- 1/2 dl rödvin
- 1/4 lök
- En schalottenlök
- 1/2 tsk finhackad oregano
- 1/4 msk olivolja
- Någon tesked tomatpuré
Hasselbackspotatis:
- 3-400 gram potatis (Beroende på hur mycket du äter såklart)
- 1 tsk olivolja
- Diverse kryddor, vad du gillar
Börja med att skära djupa snitt i potatisen, nästan hela vägen igenom. Vänd de sedan i olivolja och krydda väl. In i ugnen med ugnsfolie över plåten. Låt stå cirka 30 minuter, ta sedan av folien och låt vara i ugnen 15-20 min till.
Häll olja i en kastrull och lägg i löken och stek tills den är genomskinlig. Häll sedan i vinet och låt den reduceras en aning. Lägg i tomatpurén och oreganon och låt dra in lite.
Stek sojastrimlorna i oljan och häll i svampen. Stek i några minuter.
Sila sedan vinrödsåsen över strimlorna och svampen och låt puttra i en tio minuter- en kvart.
Häll sedan i matlagningsgrädden och rör om.
Klart!


Satsa gärna på ett godare vin än detta.

Favoritflaskan!
Häll olja i en kastrull och lägg i löken och stek tills den är genomskinlig. Häll sedan i vinet och låt den reduceras en aning. Lägg i tomatpurén och oreganon och låt dra in lite.
Stek sojastrimlorna i oljan och häll i svampen. Stek i några minuter.
Sila sedan vinrödsåsen över strimlorna och svampen och låt puttra i en tio minuter- en kvart.
Häll sedan i matlagningsgrädden och rör om.
Klart!


Satsa gärna på ett godare vin än detta.

Favoritflaskan!

Så såg det ut klart :)
Kommentarer
Trackback