Smördegsrullar med vegofärs och champinjoner

Igår kväll gjorde jag smördegsrullar med vegofärs och champinjoner utifrån ett recept från Djurens Rätt. Vegansk.

10 rullar

5 plattor smördeg
200 g blandad färsk svamp, t ex ostronskivling och trattkantareller
1 liten lök
200 g vegetarisk färs t ex Hälsans kök
ca ½ dl soja- eller havregrädde
salt
peppar

Lägg fram smördegsplattorna för att tina.

Rensa svampen från skräp och dela i mindre bitar. Hacka löken fint. Fräs svampen i mjölkfritt margarin tills den blir gyllenbrun, tag upp och lägg åt sidan i en skål. Fräs den hackade löken och färsen var för sig tills löken mjuknat och färsen blivit fräst ordentligt. Rör ihop alla ingredienser, smaksätt med salt och peppar. Rör i soja- eller havregrädde. Kavla ut varje smördegsplatta och dela dem på hälften (de ska vara rektangulära). Klicka ut 2-3 msk röra på mitten av varje platta i en lång sträng. Rulla ihop till en smal rulle (kortkanterna behöver inte vikas in), fukta ena långsidan med lite vatten och kläm ihop långsidorna. Låt vecket komma på undersidan när du sedan lägger rullarna på en oljad plåt. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

svamp
rulle
mgmg
klartt

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0