Sojastrimlor i rödvinssås med hasselbackspotatis

Blev en inte allt för god middag idag, föll mig inte riktigt i smaken.
Men ni får det iaf, här kommer den.

Ingredienser:
  • 100 gram sojastrimlor
  • 50 gram blandad svamp
  • 3-4 msk matlagningsgrädde
  • 1/2 msk olja
Rödvinssås:
  • 1/2 dl rödvin
  • 1/4 lök
  • En schalottenlök
  • 1/2 tsk finhackad oregano
  • 1/4 msk olivolja
  • Någon tesked tomatpuré
Hasselbackspotatis:
  • 3-400 gram potatis (Beroende på hur mycket du äter såklart)
  • 1 tsk olivolja
  • Diverse kryddor, vad du gillar
Börja med att skära djupa snitt i potatisen, nästan hela vägen igenom. Vänd de sedan i olivolja och krydda väl. In i ugnen med ugnsfolie över plåten. Låt stå cirka 30 minuter, ta sedan av folien och låt vara i ugnen 15-20 min till.

Häll olja i en kastrull och lägg i löken och stek tills den är genomskinlig. Häll sedan i vinet och låt den reduceras en aning. Lägg i tomatpurén och oreganon och låt dra in lite.

Stek sojastrimlorna i oljan och häll i svampen. Stek i några minuter.
Sila sedan vinrödsåsen över strimlorna och svampen och låt puttra i en tio minuter- en kvart.
Häll sedan i matlagningsgrädden och rör om. 

Klart!




Satsa gärna på ett godare vin än detta.



Favoritflaskan!



Så såg det ut klart :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0