Tacogratäng (eller något sånt)

Hej!
Gjorde precis en tacogratäng, vet inte vad jag ska kalla det riktigt så det blev så.

Ingredienser:
300 gram quornbitar
1/2 paprika
1/2 lök
7-10 champinjoner
1 påse tacokrydda
1,5 dl tacosås
1,5 dl creme fraiche
4 tortillas

Tillagning:
Stek quornbitarna, löken, paprikan och champinjonerna i 5-10 minuter.
Häll sedan i tacokryddan och rör om.
Sen häller du i tacosåsen och creme fraichen.

Lägg två tortillabröd i botten av en ugnfast form.
Häll på halva röran, lägg två bröd över och avsluta med resten av röran.
In i ugnen i en kvart, eller tills det ser bra ut. Röran är ju ändå genomstekt så.
Klart. :)

dvdv

be

hhhhh

Hoppas det smakar då!

Krämig pyttipanna

Igår slängde jag ihop en pyttipanna. Eller något liknande det iallafall.

Ingredienser:
  • 300 gram potatis
  • En halv lök
  • 100 gram quorn
  • 5 medelstora champinjoner
  • 3 msk rött vin
  • 2 msk matlagningsgrädde

Tillagning:

Stek löken och champinjonerna väl.
Häll på lite av rödvinet.
Släng i den kokta potatisen och quornen.
stek en liten stund och häll sedan i resten av vinet och matlagningsgrädden och låt dra in i någon minut.
Klart.

Servera med ägg eller bara som den är.

mmmm

me

Här står jag och posar medans jag lagar mat!

Något för gummiälskaren - Seitan

I lördags bestämde jag mig för att göra Seitan.
Ett gammalt kinesiskt recept. Det man gör är att tvätta mjöl så man får fram vetegluten, sen sjuder man det i
vatten, sojasås och ingefära.

Ingredienser:
• 5 dl. Vetemjöl Special
• lite vatten
• 2 msk. sojasås
• 1 nypa havssalt
• 1 msk. riven ingefära

Börja med att blanda vatten och mjöl i en bunke tills du får en mättad deg, sen låter du den vila i kallt vatten i två timmar.

veve

När den har vilat klart ska du tvätta ur all stärkelse ur degen.
Det gör du genom att lägga degen i varma vattenbad.
Lägg degen i en bunke med varmt vatten och knåda.
Byt vatten när vattnet är vitt och du inte kan se igenom det.
Det behövs runt tio vattenbad innan det är klart.
Klart är det när degen inte förgar av sig i vattnet längre och degen är trådig och grå.

Sen låter du det vila i tio minuter och dela degen i två delar, eftersom jag gjorde dubbel sats delade jag min i fyra delar istället.

cx

Blanda 1 liter vatten, 2 msk sojasås och 1 msk riven ingefära och 1 nypa havssalt (jag använde vanligt salt)
Låt det sjuda upp.

jddjdjkd

Lägg glutendegen i spadet och låt sjuda i en timme. Det får inte börja koka för då kan degen bli för "fluffig"
Sen tar du ut dom, klart!

nnxnx

Såja, sen kan man använda den hur man vill!
Jag gillade det inte alls, tyckte det smakade gummi. Men jag vet andra som gillar det så det finns väl en chans att du gillar det!
Smaklig måltid, eller något.


Färsbullar

Hej!
Häromdagen gjorde jag färsbullar.
Här kommer receptet!

Ingredienser för fyra portioner (35 bullar ungefär):

400 gram vegofärs
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
1-1,5 gul lök

Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke och låt stå i cirka tio minuter så det sväller.
Häll sedan över färsen och blanda in det.
Tillsätt peppar, stekt lök, ägg och salt och rör om.
Rulla och stek. Klart.

Jag åt detta med potatis, grönpepparsås och champinjonstuvning. :)

br

Thaicurrysoppa

Hej!
Långt uppehåll nu men nu är jag igång igen.
Kommer troligen bli 1-2 recept i veckan framöver.
Igår så gjorde jag en thaicurry utifrån Tastelines recept men valde bort limeblad och valde röd currypasta istället för grön och tog en hel chilifrukt istället för en halv.
Jag missuppfattade detta recept och trodde det var en soppa och åt det som en soppa. Det var nog mer en gryta egentligen men ta i en och en halv burk kokosmjölk så gör den sig otroligt bra som soppa!
Vill ni servera med ris eller nudlar så gör på en burk kokosmjölk.

Ingredienser:

300 gram quorn eller andra vegetariska "bitar"
225 gram bambuskott
1,5 burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1,5 tsk socker
1 dl basilika
1 st chilifrukt
salt


1. Koka upp kokosmjölken och currypastan. Lägg i quornbitarna och bambuskotten. Sjud någon minut.

fjdf
jnj

2. Tillsätt strösocker och strimlad chili.

3. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen.


nnen


RSS 2.0